Restaurering

Hos Viby Bindingsværk er vi specialiseret i både nybyg af bindingsværk og restaurering af eksisterende bindingsværk – herunder især fredede og bevaringsværdige ejendomme.

Med  afsæt i en baggrund som restaureringshåndværkere har vi fokus på traditionelle principper og de materialer og den bygningstradition, der gør sig gældende for den enkelte bygning. Det betyder, at vi altid arbejder hen imod et autentisk og smukt udtryk, når vi restaurerer.

Nybyg

Viby Bindingsværk opfører også nye bindingsværkshuse. At bygge bindingsværkshuse er ligeså relevant nu som i fortiden og måske endda endnu mere. Bindingsværkshuse er nemlig meget miljørigtige, idet de kun består af naturmaterialer og som oftest – med stor fordel – vil kunne opføres i genbrugsmaterialer. Dertil skal lægges, at et bindingsværkshus har en meget lang levetid. SÅ – Skal dit næste hus være et bindingsværkshus? 

Totalenteprise

Ønsker du hjælp til varetagelsen af totalenterprisen for dit byggeri, tilbyder Viby Bindingsværk at varetage denne. Vi har et stort netværk af dygtige håndværkere og arkitekter, som kan hjælpe dig med alle dele af byggeprocessen.

Besigtigelse / Gennemgang

Står du for at skulle købe eller sælge et bindingsværkshus, er der mange faldgruber,
du skal være opmærksom på. Det kan være vanskeligt at gennemskue, hvilken tilstand 
huset er i, og hvilke kommende reparationer der må forventes.

Bindingsværkets reelle tilstand afspejles kun sjældent i tilstandsrapporter. Det kan derfor være en god idé at få rådgivning, så du på forhånd ved, hvad du har med at gøre. Dette er Viby Bindingsværk naturligvis behjælpelige med. Vi udformer en bevaringsplan for bindingsværket; hvad skal laves nu og hvad kan vente – i prioriteret rækkefølge.

Kurser

Som ejer af et bindingsværkshus, kan det være godt at kunne udføre de mest elementære vedligeholdelsesopgaver selv. Viby Bindingsværk udbyder løbende weekendkurser i restaurering af bindingsværk. Vores udgangspunkt er at dele ikke bare vores viden om bindingsværk men også vores kærlighed til restaurering.

Ved at deltage i et kursus får du den grundlæggende viden, der kan motivere dig til selv at prøve kræfter med dit bindingsværkshus, når du kommer hjem. Vi holder også kurser for håndværkere som tømrere, snedkere og tækkemænd, der vil introduceres til arbejdet med bindingsværk. Kurserne slås op løbende. Der kan være 6 personer på et kursus. Kunne et kursus være interessant for dig, så ring og hør nærmere. Vi opfordrer dig til at følge med i eventkalenderen på Byghåndværk, hvor vores kurser offentliggøres.